Smarrigt och mättande på söndagsbrunchen. Baka glutenfria brunchpannkakor med äpple och bacon och servera med lönnsirap. Sött och salt ihop gör sig alldeles utmärkt. Jag brukar dessutom också strö över kokosflingor som gör sig utmärkt ihop med lönnsirap.
Dessutom gluten-och laktosfri!
4 ägg
2 dl mandelmjöl
1 dl kokosmjöl
1,5 dl laktosfri mjölk
0,5 krm salt
1 tsk bakpulver
Blanda ovanstående och tillsätt sedan under omrörning:
25 gram smält laktosfritt smör
Skala och skiva ett äpple i tunna halvmånformade skivor.
Skiva bacon is smala strimlor och förstek i stekpanna.
Smält lite smör i en stekpanna på medelvärme och ha i cirka 1 dl av smeten. Lägg i äppelbitar och baconbitar på den ostekta sidan. Stek i cirka tre minuter innan det är dags att vända.Vänd och stek i ytterligare cirka tre minuter.